За мен

Здравейте съмишленици, скъпи пътешевственици и номади! Аз съм музикант , изповядвам професия в която няма граници, езикови бариери, предрасъдуци и затова винаги съм се чувствала като човек на света. Това светоусещане се предаде и по отношение на пътуванията ми, зашото навсякъде където отида се чувствам като у дома. Пътуването ме кара да се чувствам жива, осмисля живота ми, наред с други неща разбира се, и ми дава спомени, които нито едно друго изживяване не може да ми даде. Любопитството и донякъде пристрастеността към летене, пътуване с влакове, автобуси, вървене пеша, и изобщо движението са причината вечно да планирам следващото пътешевствие.

И самото планиране е страхотно, имам вечна тема на разговор, постоянен повод да чета за нещо, една еуфория, която ме пленява за месеци наред и ми е движещата сила. 

Има си и странични ефекти, бягам от реалността тук, от ежедневието, вместо да търся начин да го направя по-цветно, мисля само за нови места и почти не търся компанията на хора, пренебрегвам тези, с които не мога да пътувам, доразвивам егоизма и практичността си до напълно нови измерения.

В туристическия си паспорт успях да посетя почти всички континенти ( без Австралия и Антарктида), като навъртях километраж из 51 държави. Този блог обаче е само за моята любима България, която не спирам да преоткривам. Колкото повече различни култури преоткривам по света, толкова повече нараства моето възхищение към нашето историческо наследство, което е от световно значение и повод за огромна гордост! Като родител, винаги съм се чувствала отговорна да предам познанията си от нашата история на децата си, както и да разгоря огъня на родолюбието в тях.

Ще съм безкрайно щастлива, ако предам заряда на местата, описани тук на вас, за да тръгнете по друмите на прекрасната ни България !

%d блогъра харесват това: